Vrijheidslezing 24 november 2023

Wanneer

Vrijdag 24 november 2023, aanvang 20:00 uur, einde 22:00 uur.

Waar

Johanneskerk, Westsingel 30, 3811 BB, Amersfoort.

Kosten

25,- per persoon. Koffie + 2 drankjes naar keuze inbegrepen

Parkeren

Q-Park, Sint Jorisplein 34, 3811 DC Amersfoort

Tussen populisme en Elitarisme

Eddy Terstall (Amsterdam, 20 april 1964) is een van Nederlands meest herkenbare filmmakers. Hij regisseerde ze niet alleen, hij schreef ze ook allemaal zelf – waardoor zowel inhoudelijk als stilistisch zijn oeuvre een stijlvastheid heeft die je zelden ziet. Al na een paar shots herken je een Terstall-film, kortom, Eddy is een echte filmauteur.

 

Maar Eddy Terstall is bij het publiek misschien wel even bekend om zijn engagement als om zijn films. Als een van de initiatiefnemers van Vrij Links trad hij op de voorgrond van het politieke debat met vrijzinnige ideeën die ook ruimschoots in zijn films als Simon, Rentafriend en Vox Populi naar voren komen.

 

Terstall heeft politicologie gestudeerd en is actief lid van de PvdA waar hij te boek staat als een liberaal. Tegen de term “rechtse PvdA’er” maakt hij bezwaar. De thematiek waar hij zich mee bezighoudt; vrijheid van meningsuiting, en bescherming van secularisme en persoonlijke vrijheid noemt hij juist progressieve thema’s.

 

Eddy zorgt voor een gevarieerde avond vol filmfragmenten, humor, ernst, inzichten, en engagement. Na zijn presentatie gaan we plenair met Eddy Terstall in gesprek en kunt u dus ook met hem van gedachten wisselen.

Maximaal 125 tickets verkrijgbaar.

Koop uw tickets in paar simpele stappen